Malmedy, De belgische Ardennen

Weinig steden in de Belgische Ardennen hebben zo'n bewogen geschiedenis als die van Malmedy. Tijdens de late middeleeuwen was deze prachtige stad al deel van het prinsbisdom Malmedy-Stavelot, waarna bij de opsplitsing van het prinsbisdom door de Fransen in 1795 de stad ingelijfd werd door Frankrijk. Na het Verdrag van Wenen in 1815 werd het hele kanton afgestaan aan Pruisen, waarna het deel uitmaakte van Duitsland.

Ettelbruck Luxemburg

Ettelbruck is een ideale stad voor een aangename en recreatieve vakantie. Centraal gelegen in het Groothertogdom op de verbindingswegen die het Noorden met het Zuiden verbinden. Verscholen tussen de bergen en omgeven door de Sure. Ettelbruck vormt samen met Ingeldorf en Burden de poort van de Luxemburgse Ardennen. Het is de grootse stad van de Luxemburgse Ardennen en één van de meest multiculturele steden van Luxemburg.

Betaalbaar op wintersport in Tsjechië.

Wintersport wordt ieder jaar weer duurder en voor veel vakantiegangers onbetaalbaar. De prijs voor een biertje wordt steeds hoger. Echt genieten van een wintersportvakantie zit er dan ook niet meer in. Maar toch is er een oplossing gevonden voor wintersportliefhebbers die goedkoop op vakantie willen. Het land met een toekomst voor betaalbaar wintersporten is Tsjechië.

Tips voor een geslaagde autovakantie

Omdat niet iedere bestemming geschikt is voor een vliegvakantie of het soms gewoonweg voordeliger is, zijn autovakanties nog steeds alomtegenwoordig. Net zoals iedere andere vorm van vakantie vergt een autovakantie ook een goede voorbereiding. Hieronder staan daarom enkele tips om met een gerust hart op met de auto op vakantie te trekken.

Veiligheid

Cyprus en zijn vele schoonheden

In Cyprus schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar. In het laagseizoen variëren de temperaturen er tussen de 17°C tot 22°C. Vanaf april tot en met oktober schommelen de gemiddelde temperaturen tussen de 23°C en 33°C. Juli en augustus zijn erg heet, met temperaturen tot 36°C. Samen met het mooie weer is de prachtige natuur van Cyprus iets waarvan je na de reis nog zal dagdromen.

Lissabon: hoofdstad van Portugal bezienswaardigheden

Lissabon is gebouwd aan de westelijke grens van Europa, op de oevers van de Taag, als een poort naar de oceaan. Lissabon is de verbinding tussen de de zee en het vasteland van en de brug tussen twee continenten: Europa en Amerika. Lissabon hebergt prachtige historische gebouwen, vele onder hen liggen aan het water, de "Torre di belém" bijvoorbeeld staat aan de monding van de Taag en werd gebouwd tussen 1515 en 1520. De schitterende Torre di Belém is het symbool van de stad.