Betaalbaar op wintersport in Tsjechië.

Wintersport wordt ieder jaar weer duurder en voor veel vakantiegangers onbetaalbaar. De prijs voor een biertje wordt steeds hoger. Echt genieten van een wintersportvakantie zit er dan ook niet meer in. Maar toch is er een oplossing gevonden voor wintersportliefhebbers die goedkoop op vakantie willen. Het land met een toekomst voor betaalbaar wintersporten is Tsjechië.
Tsjechië hoort bij de Europese Unie, maar heeft nog steeds haar eigen munt. De Tsjechische kroon heeft een zeer lage koers vergeleken met de euro. Hierdoor wordt het al direct een stuk goedkoper. Maar dit is niet de enige reden waarom je betaalbaar op wintersport kan gaan. Als je met de auto naar Tsjechië rijdt dan sta je al binnen tien uur in het wintersportgebied. Het wintersportgebied ligt in het Reuzengebergte en heeft pistes op 1235 meter hoogte. Naast skipistes zijn er ook twee snowboardparken waar je jezelf naar hartenlust kan uitleven.


De skipas is vooral erg betaalbaar in Tsjechië. In het Reuzengebergte haal je al een skipas voor een week voor nog geen honderd euro. In andere landen betaal je voor dezelfde periode een stuk meer. Niet alleen een skipas is het goedkoopste in Tsjechië, maar ook de materialen. Een complete outfit huur je voor een week voor zeventig euro. Dit zijn bedragen waar je in andere grote wintersportlanden alleen van kan dromen.


Een accommodatie kost zoals je nu wel gezien hebt bijna niets. In het hoogseizoen kan je voor een week ongeveer € 200 kwijt zijn. In Tsjechië zijn er ook verschillende particulieren die hun huis verhuren. Je kunt online een huis boeken en hierbij zit je vaak nog dichterbij een skipiste dan in een hotel. Heerlijk uit eten gaan kost ook de wereld niet. Voor slechts een fractie van wat je normaal kwijt bent kan je betaalbaar uit eten. Voor vijftien euro heb je al snel een driegangen diner waarbij je geen klein beetje eten krijgt. Tsjechen serveren graag grote porties vlees met patat of aardappels. De Tsjechische keuken heeft soms gelijkenissen met de Duitse keuken.


Wintersporten is natuurlijk niet compleet zonder een avondje flink doorzakken in de après-ski bar. Flink doorzakken doe je hier al snel want een biertje kost bijna niets. Voor één euro krijg je al een groot glas bier. Dit is vaak meer dan de helft minder vergeleken met andere landen. Je kunt jezelf een avond flink vermaken zonder een vermogen aan geld kwijt te zijn. Tijdens de avond zal je weinig Tsjechen tegenkomen. De Tsjechen vertrekken vaak zelf naar Oostenrijk om te wintersporten. In het wintersport gebied kom je voornamelijk Nederlanders, Duitsers en Russen tegen om een avond mee door te zakken.
Tsjechië is vooral voor gezinnen een gezellige plek om betaalbaar op wintersport te gaan. Er zijn verschillende skischolen aanwezig waar kinderen naartoe kunnen. Naast skiën zijn er ook andere activiteiten zoals een snowtube. Een snowtube is een glijbaan gemaakt van sneeuw waar je vanaf roetsjt in een rubberen band. Ben je benieuwd wat Tsjechië voor jou te bieden heeft? Probeer eens een betaalbare wintersportvakantie uit!