Ettelbruck Luxemburg

Ettelbruck is een ideale stad voor een aangename en recreatieve vakantie. Centraal gelegen in het Groothertogdom op de verbindingswegen die het Noorden met het Zuiden verbinden. Verscholen tussen de bergen en omgeven door de Sure. Ettelbruck vormt samen met Ingeldorf en Burden de poort van de Luxemburgse Ardennen. Het is de grootse stad van de Luxemburgse Ardennen en één van de meest multiculturele steden van Luxemburg.
In het centrum van Ettelbruck is er een verkeersvije zone waar vele concereten en manifestaties georganiseerd worden. Het hele jaar door vind je hier als toerist voldoende animatie en shopping gelegenheden om je dag mee te vullen.

General patton museum
In het General Patton memoriam museum kan je gaan kijken naar de historische uitbeelding van gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog, de militaire uitrusting van Amerikaanse en Duitse troepen en meer te weten komen over hebt leven van Generaal Patton. Naast een oude legertank staat het herdenkingsmonument van General Patton.

Activiteiten
Via aangegeven rondwandelroutes kan je de natuurpracht van het stadje ontdekken en genieten van al het mooie dat Ettelbruck te bieden heeft. Jaarlijks vind er de internationale dag van de dans en de landbouwtentoonstelling plaats. Deze twee jaarlijkse topevenementen lokken veel bezoekers en zijn zeker de moeite waard om bij te wonen. Kinderen kunnen er het hele jaar door spelen in speeltuinen en gebruik maken van de sportpleinen.
Diekirch, Vianden en Cleveaux horen ook bij de Luxemburgse Ardennen en kunnen mee ontdekt worden tijdens je verblijf in Ettelbruck.

Clervaux

In het centrum van Clerveaux kan je vlakbij het plein het speelgoedmuseum bezoeken, het ligt niet echt in het zicht maar is te herkennen aan het uithangbord. In de zomer kan het er heel druk zijn.

Kasteel van Clerveaux
Het meest bekend in Clerveaux is het hoog op de rots gelegen kasteel dat dateerd uit de 15e eeuw, het werd vernield tijdens de tweede wereldoorlog maar is volledig gerestaureerd en straalt terug de glorie van weleer uit. In het kasteel kan je interessante tentoonstellingen bezoeken, genieten van het uitzicht over het stadje en van de natuur waardoor het stadje omgeven is.

Wandelen in Clerveaux
Aan het kasteel vertrekken twee wandelroutes tot aan de hoger gelegen Benedictenabdij, de broeders die er leven staan wereldwijd bekend voor hun Gregoriaanse gezangen. Rondom het stadje Clerveaux zijn er nog verschillende aangeduide wandeleningen die je kan maken. Allen zijn ze goed aangeduid en je kan er de nog af te leggen afstand telkens op terug vinden. Langzaam klimmend ligt Clerveaux al snel aan je voeten en kan je genieten van een mooi panoramisch zicht over de omgeving. De wandelingen bevatten geen stijle beklimmingen of afdalingen maar met een buggy is het vaak moeilijk wandelen. Je kan ook zelf je wandelingen uitstippelen waardoor je meer stijle stukken kan bewandelen maar hou er dan wel rekening mee dat de wandelingen met een witte driehoek op een blauwe achtergrond met het cijfer 1 door heel Luxemburg door worden gebruikt en het kan gebeuren dat de wandelingen door elkaar lopen en soms moeilijk te volgen zijn.

Fietsen in Clerveaux
Er is ook een groot netwerk aan fietsroutes in Clerveaux, alle fietspaden zijn bijzonder goed onderhouden. Je kan meer informatie verkrijgen over de wandel-en fietsroutes in het plaatselijke VVV kantoor, dit is gelegen in het kasteel van Clerveaux. Zowel in het centrum als aan het station is voldoende plaats voorzien om je auto te parkeren.

Ben jij al in Clervaux of Ettelbruck geweest en weet je nog bezienswaardigheden die hier ontbreken? geef even een seintje hieronder