Vakantie inspiratie

Corsica: groen paradijs in de Middellandse Zee

corsica vakantie

Hoewel de voertaal Corsicaans is en de Italiaanse invloeden je op dit eiland om de oren vliegen, hoort Corsica bij Frankrijk. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en staat vooral bekend om haar schitterende natuur en het bergachtige landschap. Het eiland is begroeid met Maquis, een kruidachtig struikgewas dat groeit in bergachtige landschappen rondom de Middellandse Zee en het eiland een uniek karakter geeft. Door het Middellandse Zeeklimaat kent Corsica hete en droge zomers. Wie het regenachtige klimaat in de winter voor lief neemt kan in Corsica ook prima overwinteren.

Autovakantie met een Honda CRV 4x4: de perfecte match!

autovakantie met honda CRV 4X4

De autovakantie is weer helemaal terug van weggeweest. Wie zelf met de auto op vakantie gaat, geniet van de ultieme vrijheid om zelf de route te bepalen. Daarnaast is een auto doorgaans meer dan wenselijk op de vakantielocatie, zodat zelfs de bezienswaardigheden bezocht kunnen worden die met het openbaar vervoer moeilijk of helemaal niet te bereiken zijn. Hoewel een autoreis voor de kinderen soms wat vermoeiend kan zijn, is het natuurlijk heerlijk als ze al hun favoriete speelgoed mee kunnen nemen. Autopech is een reden voor velen om juist niet met de auto op vakantie te gaan.

Ettelbruck Luxemburg

Ettelbruck is een ideale stad voor een aangename en recreatieve vakantie. Centraal gelegen in het Groothertogdom op de verbindingswegen die het Noorden met het Zuiden verbinden. Verscholen tussen de bergen en omgeven door de Sure. Ettelbruck vormt samen met Ingeldorf en Burden de poort van de Luxemburgse Ardennen. Het is de grootse stad van de Luxemburgse Ardennen en één van de meest multiculturele steden van Luxemburg.

Malmedy, De belgische Ardennen

sfeerbeeld malmedy

Weinig steden in de Belgische Ardennen hebben zo'n bewogen geschiedenis als die van Malmedy. Tijdens de late middeleeuwen was deze prachtige stad al deel van het prinsbisdom Malmedy-Stavelot, waarna bij de opsplitsing van het prinsbisdom door de Fransen in 1795 de stad ingelijfd werd door Frankrijk. Na het Verdrag van Wenen in 1815 werd het hele kanton afgestaan aan Pruisen, waarna het deel uitmaakte van Duitsland.

Voor het eerst met het vliegtuig op vakantie

foto eerste vliegvakantie

Als je met het vliegtuig op vakantie wilt gaan en dit is de eerste keer dan zijn een goede voorbereiding en voldoende informatie geen overbodige luxe. Als je niet weet hoe het in zijn werk gaat als je voor het eerst met een vliegtuig op vakantie gaat kan er veel onnodige paniek ontstaan. Als je wilt vliegen moet je natuurlijk beginnen met een vliegreis te boeken. Je kunt kiezen voor een pakket waar je dan naast de vliegreis ook voor onderdak hebt gezorgd in de vorm van een hotel of appartement.

Betaalbaar op wintersport in Tsjechië.

wintersport Tsjechië

Wintersport wordt ieder jaar weer duurder en voor veel vakantiegangers onbetaalbaar. De prijs voor een biertje wordt steeds hoger. Echt genieten van een wintersportvakantie zit er dan ook niet meer in. Maar toch is er een oplossing gevonden voor wintersportliefhebbers die goedkoop op vakantie willen. Het land met een toekomst voor betaalbaar wintersporten is Tsjechië.

Tips voor het boeken van een vakantie.

vakantietips-budgettips

Het boeken van een vakantie is altijd weer spannend. Waar gaat de reis naartoe? Waar kan ik iets vinden voor mijn budget? Een vakantie boeken levert een stuk minder stress op als je er al van te voren over nadenkt. Wij hebben een aantal budgettips op een rijtje gezet. Waardoor een vakantie boeken eenvoudiger en goedkoper wordt. Zo hou je extra geld over voor leuke dingen tijdens de vakantie.

New York

New york, usa, Vakantie-tips

De grootste stad van Amerika is natuurlijk New York. New York behoort tot één van de vier belangrijkste steden ter wereld. In de ‘Big Apple’ zoals New York wordt genoemd is voldoende te zien en te beleven. Een stedentrip naar New York is natuurlijk leuk, maar het is bijna onmogelijk om de stad binnen een week te bewonderen. De bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben zetten we voor je op een rijtje.

Cyprus en zijn vele schoonheden

In Cyprus schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar. In het laagseizoen variëren de temperaturen er tussen de 17°C tot 22°C. Vanaf april tot en met oktober schommelen de gemiddelde temperaturen tussen de 23°C en 33°C. Juli en augustus zijn erg heet, met temperaturen tot 36°C. Samen met het mooie weer is de prachtige natuur van Cyprus iets waarvan je na de reis nog zal dagdromen.

Lissabon: hoofdstad van Portugal bezienswaardigheden

Lissabon skyline Portugal

Lissabon is gebouwd aan de westelijke grens van Europa, op de oevers van de Taag, als een poort naar de oceaan. Lissabon is de verbinding tussen de de zee en het vasteland van en de brug tussen twee continenten: Europa en Amerika. Lissabon hebergt prachtige historische gebouwen, vele onder hen liggen aan het water, de "Torre di belém" bijvoorbeeld staat aan de monding van de Taag en werd gebouwd tussen 1515 en 1520. De schitterende Torre di Belém is het symbool van de stad.