Autovakantie met een Honda CRV 4x4: de perfecte match!

autovakantie met honda CRV 4X4

De autovakantie is weer helemaal terug van weggeweest. Wie zelf met de auto op vakantie gaat, geniet van de ultieme vrijheid om zelf de route te bepalen. Daarnaast is een auto doorgaans meer dan wenselijk op de vakantielocatie, zodat zelfs de bezienswaardigheden bezocht kunnen worden die met het openbaar vervoer moeilijk of helemaal niet te bereiken zijn. Hoewel een autoreis voor de kinderen soms wat vermoeiend kan zijn, is het natuurlijk heerlijk als ze al hun favoriete speelgoed mee kunnen nemen. Autopech is een reden voor velen om juist niet met de auto op vakantie te gaan. Maar wie kiest voor een betrouwbare auto en daarnaast ook een wegenwacht pakket afsluit, zal nooit voor verassingen komen te staan. Maar wat is nu de ideale vakantieauto? Welke voorbereidingen moet je treffen voor een autovakantie en waarmee moet je allemaal rekening mee houden tijdens de reis? We geven ook nog wat bespaartips!

Betrouwbare wagen
Ten eerste is een betrouwbare, ruime en enigszins luxe auto noodzakelijk om een prettige reis te kunnen garanderen. De comfortabele Honda CRV 4x4 bijvoorbeeld, beschikt over ruim 1600 liter laadruimte, heeft flexibel verstelbare achterbanken en beschikt over een krachtige 4x4 aandrijving wat het rijden in bergachtige gebieden erg aangenaam maakt. Een SUV is daarnaast weer erg handig voor vakanties waarbij off-road terrein wordt aangedaan. Opties als cruisecontrole en airco zijn erg fijn voor wie lange afstanden rijdt of wie naar een warm land afreist. Wie lange afstanden reis kiest natuurlijk ook voor een auto met ruim voldoende beenruimte, ook achterin de auto zodat de kinderen of bijrijders ook een comfortabele reis hebben.
Ook niet onbelangrijk: kies voor een zuinige auto want met m.n. op de lange afstanden bespaart dit al gauw honderd euro aan brandstof. Tip: reis je naar of via Luxemburg, tank dan daar je auto nog even af tegen het gunstige tarief van slechts € 1,30 per liter!

Comfortabel reizen
Hoe oud de auto ook is, het is altijd aan te raden om de auto vlak voor vertrek nog even aan een kleine vakantiebeurt te onderwerpen. De vloeistoffen, ruitenwissers, accu, verlichting, trekhaak, remmen, airco en de banden worden dan nog even gecheckt. Veiligheid staat immers voorop!
Ga je met de kinderen op vakantie? Zorg dan dat ze voldoende speelgoed en entertainment hebben om de (lange) reistijd goed door te komen en zich niet hoeven te vervelen. Maak daarnaast duidelijke afspraken over de route, wie er rijdt én wanneer je elkaar aflost. Om uitgerust achter het stuur te zitten hanteer je de vuistregel: 2 uur rijden, 15 minuten rust! 's Nachts rijden kan daarnaast prettig zijn voor de kinderen want ze kunnen dan slapen tijdens de rit en zijn uitgerust bij aankomst op de plek van bestemming. Controleer verder ook de verbanddoos nog even en stel het navigatiesysteem alvast in vóór vertrek. Wie nog wat extra wil besparen op de vakantie uitgaven doet er verstandig aan om zelf eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Een lunch voor 4 personen bij een wegrestaurant kost al gauw 25 euro terwijl je met een zelfgemaakte lunch doorgaans al voor 5 euro klaar bent. Goede en veilige reis!

Meer informatie over de Honda CRV 4x4 is te vinden op: http://www.fl.honda.be/content/wagens/modellen_cr-v.php