Cyprus en zijn vele schoonheden

In Cyprus schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar. In het laagseizoen variëren de temperaturen er tussen de 17°C tot 22°C. Vanaf april tot en met oktober schommelen de gemiddelde temperaturen tussen de 23°C en 33°C. Juli en augustus zijn erg heet, met temperaturen tot 36°C. Samen met het mooie weer is de prachtige natuur van Cyprus iets waarvan je na de reis nog zal dagdromen. Krokussen en anemonen die verschijnen voor Kerstmis, 32 verschillende orchideeënsoorten, het rustige Karpaz Nationale Park, de prachtig groene omgeving en de adembenemende stranden, ze maken van Cyprus een onvergetelijke reisbestemming.

De plaatsen die ik het mooiste vond heb ik even op een rijtje gezet.

Het mooie panomrama van Cyprus (Griekenland)

Kaap Gkreko: Boven op de kliffen kan je genieten van het uitzicht over de rotsachtige kustlijn.

Throni-heuvel: Vanaf een kleine kapel bij het graf van de eerste president van Cyprus, kan je genieten van het prachtig uitzicht over het Troödosgebergte.

Abdij van Bellapais: De zes grote ramen van de vervallen gotische abdij bieden een schitterend uitzicht op de onderliggende steile heuvelhelling.

Enkele mooie stranden van Griekenland zijn gelegen in Cyprus

Famagusta Beach: Een prachtig strand dat het hele jaar door geopend is. De meeste mensen vinden dit het mooiste strand van Cyprus.

Konnos Bay: Een wit strand met azuurblauw water gelegen vlakbij Protaras.

Coral Bay: Een beschutte baai ten noorden van Páfos.

Andere bezienswaardigheden van Cyprus

Kasteel van Buffavento: Gelegen aan de oostelijke rand van het Pendaktylos-gebergte kan je de ruïnes van het Buffavento kasteel bezichtigen na een vermoeiende klim.

Kaap Arnautis: In Lakki kan je motorboten huren waarmee je naar de afgelegen baaitjes kan varen om daar in alle rust te zwemmen en te zonnen. Ook kan je in Lakki mee varen met een 'barbecueboot', deze gaan voor anker bij de 'Blue Lagoon' waar men kan lunchen en zwemmen.

Cedar-Vallei: Met een auto met vierwielaandrijving kan je het reservaat voor moeflons (wilde bergschapen) ontdekken.