New York

New york, usa, Vakantie-tips

De grootste stad van Amerika is natuurlijk New York. New York behoort tot één van de vier belangrijkste steden ter wereld. In de ‘Big Apple’ zoals New York wordt genoemd is voldoende te zien en te beleven. Een stedentrip naar New York is natuurlijk leuk, maar het is bijna onmogelijk om de stad binnen een week te bewonderen. De bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben zetten we voor je op een rijtje.

Tijdens een vakantie in New York mag een bezoek aan The Empire State Building in de wijk Manhattan niet ontbreken. Na de aanslagen op 11 september is de Empire State Building het hoogste gebouw van New York. In de Empire State Building is het mogelijk om het observatiedeck te bezoeken. Met een speciale lift wordt je naar de top van het gebouw gebracht. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een tip is om dit in de avond te doen waarbij je de duizenden lichtjes van New York te zien krijgt.

Een gratis bezienswaardigheid die niet mag ontbreken is een bezoek aan Time Square. Time Square is het culturele hart van New York. Rondom het plein zijn verschillende theaters gevestigd en de beroemde straat is Broadway. Musical liefhebbers kunnen hier genieten van de bekende musicals. Maar waar Time Square vooral om bekend staat zijn de honderden lichtgevende billboards. In de avond zijn er dan ook duizenden lichtjes zichtbaar. Aan Time Square zijn ook een aantal bijzondere winkels gevestigd zoals M&M’s World waarbij de complete winkel in het teken van M&M’s staat.

Een gratis bezienswaardigheid die misschien wel de meeste indruk achterlaat is een bezoek aan Ground Zero. De plek waar op 11 september 2001 twee vliegtuigen in het World Trade Center vlogen. Ter nagedachtenis kan je de 9/11 memorial bezoeken. Kaartjes zijn gratis, maar dien je wel vooraf te reserveren. De kaartjes zijn regelmatig niet meer beschikbaar omdat er een maximaal aantal mensen wordt binnengelaten. Vooral het gratis museum is erg indrukwekkend om te bezoeken. Je hoort hier het verhaal van de nabestaande en je ziet stukken die zijn terug gevonden in het puin.

Een symbool dat iedereen direct koppelt aan New York is het Vrijheidsbeeld. Het Vrijheidsbeeld was het eerste dat de immigranten zagen toen ze de nieuwe wereld betraden. Vanaf Battery Park vertrekt er iedere dag een veerboot richting het Vrijheidsbeeld. Onderweg krijg je de kans om mooie foto’s te maken. Bij aankomst is er een museum aanwezig en kan je uiteraard het Vrijheidsbeeld betreden.

Nog een paar bezienswaardigheden in New York zijn Central Park en Fifth Avenue. Central park is het grootste park van New York. New Yorkers komen hier samen om te ontspannen of te sporten. Fifth Avenue ligt niet ver van Central Park vandaan. Dit is het paradijs voor winkelliefhebbers. Alle grote winkelketens zijn vertegenwoordigd met een gigantische winkel. Zowel toeristen als de inwoners van New York winkelen met liefde in de chique winkelstraten van de Fifth Avenue. Naast deze bezienswaardigheden is er nog veel meer te beleven in ‘The Big Apple’.