Tips voor het boeken van een vakantie.

vakantietips-budgettips

Het boeken van een vakantie is altijd weer spannend. Waar gaat de reis naartoe? Waar kan ik iets vinden voor mijn budget? Een vakantie boeken levert een stuk minder stress op als je er al van te voren over nadenkt. Wij hebben een aantal budgettips op een rijtje gezet. Waardoor een vakantie boeken eenvoudiger en goedkoper wordt. Zo hou je extra geld over voor leuke dingen tijdens de vakantie.

De eerste tip is zelf online je vakantie boeken. Een bezoek brengen aan een lokaal reisbureau is vaak een stuk duurder dan online boeken. Reisbureaus hebben tegenwoordig de laagste prijsgarantie. Maar de laagste prijsgarantie is vaak nog steeds niet je budget. Je zult merken dat online reisbureaus een stuk goedkoper zijn. Nog voordeliger is vaak zelf een hotel en vlucht apart boeken. Maar dit is niet zo met alle reizen dus vergelijk jouw droomreis altijd even met een online reisbureau.

Een grote stad bezoeken zoals Parijs of London, of een vakantie in Spanje kost veel geld. Helemaal als je in het hart van de stad wil verblijven. Maar steden als Parijs en London hebben goede verbindingen met het openbaar vervoer. Het is dan ook een tip om een hotel net buiten het centrum te boeken. Je bespaart hier al snel tientallen euro’s per nacht mee. Dit geld kan je mooi in de stad zelf besteden.

Meestal zit je met je vakantiedagen vast aan een bepaalde periode. Maar probeer eens op een andere dag te vertrekken. In het weekend op je vakantiebestemming aankomen is vaak een stuk duurder dan een doordeweekse dag. Zelfs voor het boeken is het belangrijk op welke dag je jouw vakantie boekt. In het weekend liggen de prijzen vaak hoger als op een doordeweekse dag. De dinsdag is de rustigste dag bij online reisbureaus waardoor er regelmatig aanbiedingen zijn.

Het moment van boeken is erg tegenstrijdig voor de juiste aanbieding. Je kunt het beste heel erg vroeg boeken of juist heel erg laat. Als je vroeg boekt dan heb je wel de meeste keuze en vroegboekkorting. Boek je een reis laat dan krijg je de plekjes die overgebleven zijn. Omdat ze een vliegtuig bijvoorbeeld graag gevuld willen hebben gaat de prijs een heel stuk omlaag. In beide situaties is de prijs een stuk lager. Je kunt het beste niet ertussenin gaan boeken want dan betaal je het meeste geld voor je reis. Misschien is het dan een tip om nog heel even te wachten op een last minute.

Bespaar op je budget ter plaatsen met een all inclusive vakantie. Je kunt van te voren nooit goed schatten hoeveel je kwijt bent aan eten en drinken. Met een all inclusive vakantie is alles al van te voren betaald. Het enige wat je nog nodig hebt is een budget voor je souvenirs en uitjes ter plaatsen.

Als je deze tips allemaal opvolgt dan kan je in totaal honderden euro’s op een vakantie besparen. Met de economische crisis is dit natuurlijk heel mooi meegenomen. Maak gebruik van de vakantietips en begin direct met besparen op je droomreis. Zonder dat het ten kosten gaat van een leuke vakantie.